edf-national-focal-point
LEVIATAD

SAVE THE DATE – LEVIATAD PROJEKT – Predstavljanje projekta i mogućnosti za Hrvatske MSP-ove

Dana 14. Veljače 2023 (Utorak), s početkom u 09:00 održat će se on line radionica radionicu i predstavljanje projekta LEVIATAD i početnih aktivnosti koje su već pokrenute.

O projektu LEVIATAD :

Projekt LEVIATAD ima namjeru dovesti mala i srednja poduzeća do suradnje na EU razini u pomorskoj obrani, odnosno stvaranje EURO klastera u području Naval Defence. To će se postići uspostavom akceleratora i programa financiranja koji će se provoditi u nekoliko sljedećih godina. Projekt LEVIATAD uključuje i predstavlja projektni međunarodni konzorcij sastavljen od asocijacija i klasteru sličnih udruženja na području obrambene industrije iz Belgije, Francuske i Italije. Hrvatski MSP-ovi koji djeluju u području razvoja rješenja, proizvoda i usluga u području pomorske obrane te koji su članovi HKKOI imat će prilike već ove godine konkurirati za financijsku podršku određenih svojih aktivnosti kroz dodjelu inovacijskih vaučera i vaučera za internacionalizaciju u okviru projekta LEVIATAD.

Uključenost HKKOI

U rujnu 2022. Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije (u daljnjem tekstu HKKOI) uspio je kao ravnopravni partner ugovoriti projekt LEVIATAD koji je sufinanciran putem COSME programa EU. Kroz provedbu zadanih projektnih aktivnosti, od kojih jedan cijeli radni pakte pripada upravo HKKOI, imat ćemo mogućnost kroz djelovanje HKKOI povezati Vas hrvatske dionike sa raznim ekosustavima, poslovnim partnerima i mogućnostima s područja pomorske obrane iz navedenih zemalja.

Zašto sudjelovati?

Prva aktivnost ovog projekta je proučavanje europskog francusko-belgijsko-talijansko-hrvatskog obrambenog ekosustava, koji će biti predstavljen iz globalne perspektive. Tijekom ove online radionice ući ćemo dublje u različite izazove definirane nacionalnim programima pomorske obrane i pokušat ćemo saznati koji su željeni razvoji malih i srednjih poduzeća kako bismo mogli razviti rješenja za te izazove.

Koncepti pomorske obrane se mijenjaju. Potrebe ratnih mornarica također se mijenjaju, te se formuliraju specifične misije za svaku od četiri zemlje projekta LEVIATAD. Upravo u ovom početnom predstavljanju, predstavit ćemo Vam neke nove smjerove razvoja ratnih mornarica i koncepata budućeg pomorskog ratovanja. Zašto je to sad Vama važno? Buduća schema financiranja kroz modele inovacijskih vaučera i vaučera za internacionalizaciju vrijednosti preko 20.000,00 EUR koju će provoditi HKKOI za svoje članove (MSPO-ove) bit će usko povezana sa identifikacijom tih budućih područja, potreba i misija u kontekstu djelovanja ratnih mornarica.

Prijava na ON-LINE radionicu putem slijedećeg linka:

Radni Program radionice:

  1. Konzorcij Leviatad predstavit će lanac vrijednosti pomorske obrane, te vještine i izazove povezane sa svakim. Novi izazovi izravno su povezani sa specifičnostima svake mornarice u okviru ove 4 zemlje države članice EU. Djelovanje u visoko konkurentnom kontekstu rezultira stalnom potrebom za inovacijama, kako u pogledu proizvodnih metoda tako i proizvoda.

 

  1. To je razlog zašto će Leviatad prvo morati definirati prioritete dionika po pitanju inovacija u okviru područja koja smo identificirali.

Nakon prezentacije, željeli bismo dobiti uvid u vaše inovacijske prioritete odgovarajući na online web upit koji će omogućiti konzorciju LEVIATAD da bolje razumije kako bi Vam naš Eurocluster mogao pomoći i postaviti pravi akceleratorski program. U kasnijoj fazi moći ćemo vas uputiti prema shemi financiranja za konkretne pilot projekte i razvoj.

Molim čim skorije prijave svih zainteresiranih, a pogotovo naših MSP-ova, jer ukoliko se prepoznate u okviru ovog projekta dolazite do mogućnosti povlačenja sredstava direktno za Vašu tvrtku.

Molimo partnerske asocijacije (HKK Pomorske industrije, MARIN-Maritimni inovacijski klaster, HGK, HUP, TIV SIGURNOST, i sl) te nadležne institucije (MORH, MINGOR, Fakulteti i istraživačko razvojne institucije) da proslijede poziv svojem članstvu/kontaktima pogotovo onima povezanim sa područjem NAVAL DEFENCE!

org-structure-of-cdicc