Na Sveučilištu u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu ostvarena je značajna suradnja u izradi razvojno-istraživačkih projekata za potrebe Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Istraživački projekti imaju direktnu aplikaciju i realnom sektoru jer daju razvojne smjerove za same proizvođače unutar sektora tekstilne i obućarske industrije.

Tekstilno-tehnološki fakultet je sa partnerskim institucijama izradio nekoliko razvojno-istraživačkih projekata vezanih za razvoj i dizajn: nove vojničke čizme (zimske, ljetne i ljetne boje pustinje, čizme za pripadnike HRM-a, čizme za letače HRZ-a i cipele za pripadnike HRM-a), nove vojničke naprtnjače te borbene prsluke modularnog tipa. Takvu opremu koriste postrojbe Oružanih snaga RH kao i pripadnici međunarodnih postrojbi, te zadovoljavaju NATO norme (STANAG), te predstavljaju značajni izvozni proizvod RH. U suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske izrađen je razvojno-istraživački projekt Razvoj i stanje odora i obuće djelatnika MUP-a u okviru kojeg je rađen projekt za zimsku i žensku zimsku odoru za temeljnu, graničnu, interventnu i specijalnu policiju, te razvoj i dizajn nove policijske ljetne i zimske visoke cipele.

ŠESTAN-BUSCH d.o.o. -"Projekt multifunkcionalne zaštitne kacige"

Projekt multifunkcionalne zaštitne kacige kroz istraživačko-razvojne aktivnosti za cilj ima razviti novi proizvod za Sigurnost unutar civilne zaštite i spašavanja: multifunkcionalnu zaštitnu kacigu visokih tehničkih i tehnoloških karakteristika. Time se stvara preduvjet za odmicanje tvrtke Šestan Busch d.o.o iz segmenta proizvodnje obrambenih proizvoda prema više civilnoj komponentni u segmentu Sigurnosti

You have Successfully Subscribed!