MORH prepoznao značenje Klastera obrambene industrije u korištenju ESI

Na poziv Ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH Damira Krstičevića u četvrtak, 16. studenog 2017. godine u MORH-u je održana prezentacija projekta Cyber Conflict Simulator.
Radi se o prvom projektu koji se odnosi na pružanje podrške obrambeno-sigurnosnom sektoru, a s odobrenim sufinanciranjem sredstvima Europske unije – ESI Fondova.
Financiranje je omogućeno putem Javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta – IRI (Poticanje ulaganja poslovnog sektora u aktivnosti istraživanja i razvoja a u cilju razvoja novih proizvoda i usluga).
Prezentacije Ministru obrane su održali doc. dr. sc. Stjepan Groš, voditelj projektnog FER-ovog tima, Zdenko Čorić, direktor tvrtke Utilis d.o.o. te Goran Basarac iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ministar Krstičević čestitao je prijaviteljima projekta te najavio podršku Ministarstva obrane njegovoj realizaciji i uključenju unutar sustava MORH. Projekt Cyber Conflict Simulator zajednički je projekt tvrtke Utilis d.o.o. i FER-a. Prijava projekta pripremljena je uz tehničku pomoć European Defence Agency (EDA) u okviru natječaja za 2015 gdje Klaster značajnije animirao tvrtke iz obrambenog sektora kroz plaćenu radionicu.

ŠESTAN-BUSCH d.o.o. -"Projekt multifunkcionalne zaštitne kacige"

Projekt multifunkcionalne zaštitne kacige kroz istraživačko-razvojne aktivnosti za cilj ima razviti novi proizvod za Sigurnost unutar civilne zaštite i spašavanja: multifunkcionalnu zaštitnu kacigu visokih tehničkih i tehnoloških karakteristika. Time se stvara preduvjet za odmicanje tvrtke Šestan Busch d.o.o iz segmenta proizvodnje obrambenih proizvoda prema više civilnoj komponentni u segmentu Sigurnosti

You have Successfully Subscribed!